2021 Tüm Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulunda EYT Çıkışı!

0
7

Büyük Felaket; Yıllarca Primini Peşin Ödeyenlerin Aldığı Üç Kuruş Aylık Değildir”

2021 Tüm Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu, yaptığı kısa açıklamada, Emekliler Federasyonunun ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’ıin yanında olduklarını bir kez daha dile getirdi.

EYT’lilere verilen emeklilik hakkında bazı kesimlerce ‘büyük felaket’ olarak nitelendirilmesini kabul etmediklerini kaydeden Yürütme Kurulu; “1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasanın geriye işletilmesiyle kazanılmış hakları gasp edilen EYT’liler, destansı mücadeleyle haklarının bir kısmını 2023 yılında kazandılar.

Bilal Erdoğan EYT yasasını büyük felaket diye suçluyor. Gençlerin işsizliğini bile buna bağlıyor. Büyük felaket; yıllarca primini peşin ödeyenlerin aldığı üç kuruş aylık değildir. Büyük felaket, paradan para kazanan rantiyelerdir, yandaş şirketlere peşkeş çektiğiniz kamu fabrikaları ve arazilerdir. Köylünün zeytinliğine, ormanına açtırdığınız vahşi maden ocaklarıdır. Borcu borçla çevirmeye çalıştığınız kumar ekonomisidir.

Felaketten kurtuluş ise devlet öncülüğünde planlı ulusal kamucu üretim ekonomisiyle olur. Çocuklarımıza ve torunlarımıza tam istihdam sağlamakla olur. Dün olduğu gibi bugün de EYT ve Emekliler Federasyonunun ve EYT’lilerin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here