Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Hatay’da!

0
18

Bakan Göktaş; “Hatay’ın Yeniden Doğuşuna Hep Birlikte Tanıklık Edeceğiz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 6 Şubat depremleri sonrası şehirde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak ve Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi açılışına katılmak üzere Hatay’a geldi.

İlk olarak, Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Hatay İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programına katıldı.

Önceki dönem Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün,  AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçe başkanları, kadın kolları il ve ilçe başkanları, gençlik kolları il ve ilçe başkanları ile vatandaşların da katıldığı programda konuşan Bakan Göktaş, hep birlikte el ele vererek, Hatay’ı sadece eski günlerine değil, daha parlak bir geleceğe taşımaya kararlı olduklarını söyledi.

“Hatay’a 27 Milyarlık Yatırım Sağladık”

Bakanlık olarak, deprem sonrası aile ve sosyal hizmetler alanında Hatay’a 27 milyar liralık yatırım ve destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, il genelinde 10 Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla ihtiyaç duydukları an vatandaşların yanında olduklarını kaydetti.

Herkesi kapsayan bir anlayışla hareket ederek; kadını, erkeği, çocuğu, genci, yaşlısı, engellisiyle 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine hizmetlerini götürmeye devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Göktaş; “Bu şehrin, yüzyıllardır olduğu gibi farklılıkların zenginlik olduğu, birlikte yaşamanın kıymet bulduğu bir hoşgörü diyarı olarak kalmasını sağlayacağız ve bu mirasa sahip çıkarak, Hatay’ın yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

850 Kilometrelik Yol Hedefimiz Bin 400 Kilometreye Geldi

Bakanlık olarak Hatay’a yaptıkları yatırımlar ve verdikleri desteklerden dolayı Bakan Göktaş’a teşekkür eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk göreve geldikleri günden bu yana belirledikleri hedefleri aşarak daha üst seviyelere çektiklerini belirterek, yılsonuna kadar 850 kilometrelik yol hedefini bin 400 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Başkan Öntürk, Hatay’da hiçbir vatandaşın susuz kalmaması hedefiyle başladıkları çalışmalarda ise 40 yeni kuyu hedefiyle başladıkları çalışmalarda 50 yeni kuyuya ulaştıklarını 53 adet de su deposu yapımını tamamladıklarını dile getirdi.

HBB Başkanı Öntürk Bakan Göktaş’ı Makamında Ağırladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk’ü makamında ziyaret etti.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Bakan Göktaş’ı makamında ağırlayarak Büyükşehir Belediyesinin şehrin yeniden inşası ve ihyası için gerçekleştirdiği çalışmalara dair bilgiler verdi.

Başkan Öntürk ziyaretlerinden dolayı Bakan Göktaş’a teşekkürlerini ileterek hediye takdim etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here