2024-2025 Adli Yılı Başladı

0
20

2024-2025 ‘Adli Yılı’ İskenderun Adliyesinde düzenlenen resepsiyon ile başladı. Resepsiyona, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay Baro Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emin Ünalan, Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Mustafa Açık, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Hakim ve Savcılar, yöneticiler, adliye personeli ve çok sayıda davetli Kayılım gösterdi.

Avukatların yargının önemli bir unsuru olduğunu belirtildiği resepsiyonda avukatlar da meslektaşlarıyla ve adliye personeliyle uyum içinde çalışarak adaletin en doğru şekilde yerine getirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Resepsiyonda kısa bir açılış konuşması yapan Hatay Baro Başkanı Erhan Nizamoğlu, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparken, adaletin zamanında ve eksiksiz tecelli etmesinin önemine dikkat çekti.

2024-2025 Adli yılının hukuk camiasına, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni eden Nizamoğlu; “Adli tatil, yoğun çalışma temposunun ardından nispeten yorgunluğumuzu giderme, sevdiklerimizle birlikte dinlenme imkanı bulduğumuz bir dönemdir. Adli tatilde yasada tanımlı bir kaç iş dışında tüm adli faaliyetler devam etmektedir. Nitekim Hakim, Cumhuriyet Savcılarımız ve Personelimizin yarısından fazlası adli tatilde de çalışmalarına devam etti, adli tatilde nöbetçi kalan adaletin tecellisi için görev yapan tüm arkadaşlarımıza fedakarlıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Adli yıl açılış törenleri biz yargı mensupları için ayrı bir önem arz etmektedir. Yargı mensuplarının terfi ve kararname zamanları dışında heyecan taşıdığı bir başka zaman aralığı da adli yıl açılışlarıdır. Adli yıl başlangıçları kararname ile ayrılan meslektaşlarımızın yerine yeni atanan arkadaşlarımız ile tanışma imkanı bulduğumuz anlardır. Bu vesileyle yaz kararnamesi ile İskenderun dan ayrılan meslektaşlarımız ile İskenderun’a atanan meslektaşlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde yıkıntıların altında kalarak vefat eden 231 yargı çalışanımızın her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Sözlerimi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun bir dörtlüğüyle bitiriyorum: Ekmek su aş bulmak gecikebilir, Temele taş bulmak gecikebilir, Devlete baş bulmak gecikebilir, ADALET gecikmez, tez verilmeli” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here