CHP’li Vekillerden İskenderun Çıkarması

0
9

“Sorunlarla Mücadele Etmeye Halkımızla Birlikte Devam Edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu ve Mehmet Güzelmansur; İl Kadın Kolları Fetva Cekmecelioğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs, İskenderun İlçe örgütünü ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren CHP İsken derun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, sorunlara karşı birlikte mücadele edeceklerini vurgularken; “Depremden başını kaldırmaya çalışan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, zeytinlikleri katledilen, yıkıntıların oluşturduğu toz (asbest) riskiyle uğraşan, rezerv alan dayatmasına karşı mücadele eden Hatay. Ve daha nice sorunlarla mücadele etmeye halkımızla birlikte devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz” dedi.

Özellikle deprem sonrası yaşanan sorunların çözümü noktasında Hatay’ı karış karış gezip, sorunları ve çözüm önerilerini yerinde tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Nermin Yıldırım Kara; “İlçe ziyaretlerimizin son gününde evimiz İskenderun’dayız. Seçim sürecinde İskenderun İlçe Örgütümüz, tüm hukuk cambazlıklarına, hilelerine rağmen başarılı bir mücadele sergiledi. İskenderun seçimlerinde, Büyükşehir’de olduğu gibi, oldubitti ile sonuçlar belirlendi. Bugün İskenderun’un sorunları, 6 Şubat’tan öncesine göre azalmış değildir. Angus sevkiyatları, sahildeki çökme, kırsal mahallelerdeki usulsüz kamulaştırmalar, altyapı sorunlarında gözle görülür bir iyileşme yoktur. Bir duraklama dönemi geçiren İskenderun, yeniden sandığın konulacağı günü beklemektedir” dedi.

CHP’li Vekil Servet Mullaoğlu ise partililerle bir araya gelmekten ötürü memnuniyet duyduklarını belirterek; “İskenderun ilçemiz yaşadığı büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Deprem, sadece binaları değil, aynı zamanda toplumsal dokuyu da derinden etkiledi. Bu zor günlerde, dayanışma ve birliktelik en büyük gücümüz oldu. İskenderun’un yeniden ayağa kalkması için her bir vatandaşın ve yöneticinin üzerine düşeni yapması ve birlikte daha güçlü bir İskenderun inşa etmesi gerekiyor. CHP, Sevr Anlaşmasından Lozan’a uzanan süreçte mücadele verenlerin mirasını taşıyan bir partidir. Halkın partisini halk yönetir. Biz de aynı cephede birlikte olduğumuz sürece var oluruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here