Vekil Özel; “CHP Deprem Bölgesine Hem Kör Hem de Sağır Maalesef”

0
21

Milletvekili Özel’den, CHP’nin ‘Hükümet Hatay’da Okul Açmadı’ İddialarına Yanıt!

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın Hatay’dan başlattığı ‘Eğitim Buluşmaları’nda yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay’a gelerek bir dizi temas ve incelemelerde bulunan Özçağdaş’ın; “Hatay’da 18 ayın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmış bir tek okul yok. 210 okul yıkılmış ama açılışını yaptıkları bir okul bile yok. 88 okul prefabrik olarak hizmet veriyor. Hayırseverler sayesinde yapılmış, hayırseverler olmasa o 88 prefabrik okul da olmazdı” şeklindeki açıklamalarını ‘talihsiz’ bir açıklama olarak nitelendiren Milletvekili Özel; “Yapılan tüm çalışmaları görmedikleri gibi göstermek istediklerimize de gözlerini kapatıyorlar.

Böyle bir muhalefeti hiçbir ülkede görmek mümkün değil. Bu cümleleri dile getiren biri hiç araştırma yapmadan belki de eğitimden anlamayan birine sormuş ve duyduğu ilk cümleleri açıklama olarak yansıtmış.

CHP’li arkadaşlar hükümetimiz Hatay’da eğitimle alakalı ne yapmış depremden sonra kaç tane okul açmış görselleri ile paylaşıyorum.

20.02.2023 tarihinde İlimizde meydana gelen depremlerin hemen sonucunda 2023 yılı içinde İlimizde 68 tane hafif çelik ve betonarme okul tamamlanarak açılışı yapılmıştır. 48 okul inşaatı TOKİ, Piktes ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış, 20 tanesi ise hayırseverler tarafından yapılarak açılmıştır.

2024 yılı içinde ilimizde 32 tane hafif çelik ve betonarme okul tamamlanarak açılışı yapılmıştır. 14 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış, 18 tanesi ise hayırseverler tarafından yapılarak açılmıştır.

Şuan Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 106 okul, hayırseverler tarafından ise 31 okul inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Güçlendirme kapsamında 180 okulumuzun tahkiki yapılarak güçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Aralık 2024 itibariyle bitirilmesi hedeflenmektedir.

Biz okul açılışlarına kurdele kesmeye bile zaman bulamazken CHP çeşme açılışı için tören düzenleye dursun.

Hemşerilerimiz çalışanı da yatanı da konuşanı da görüyor. Hatay’ımızı ilmek-ilmek dokuyup, yeniden ayağa kaldırıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here