Sıtkı Alper Özdemir; “Kamu Kaynakları Hiç Doğru Kullanılmıyor”

0
24

İSTE Öğretim Görevlisi Sıtkı Alper Özdemir; “Kamu Kaynakları Hiç Doğru Kullanılmıyor”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Görevlisi Sıtkı Alper Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, sahildeki Tahkimat çalışmalarını ve yeni trafik düzenlemesini eleştirdi. Özdemir, tespit ve planlamaların yanlış olduğunu ifade ederek, hiç doğru ilerlenmediğini ve kamu  kaynaklarının doğru kullanılmadığını öne sürdü.

28.07.2024 Pazar günü Ulu Cami ve Şehit Pamir Caddelerinde değişen trafik akışının trafiği daha da yoğunlaştıracağını savunan Özdemir; “Kısa ve net bir şekilde ifade edeceğim! İskenderun trafik düzenlemesi “mevcut yol şartlarına göre” Yanlıştır. Bu düzenleme ile zaten yetersiz olan alt geçit baypas edilmiş olacak ve İskenderun kent içi trafiğini daha da karmaşık hale sokacaktır.  Güzergah olarak Antakya istikametinden gelen ve çarşıya girmek isteyen Pac Meydanı kavşağına ilave olarak İnönü İlkokulu kavşağını da meşgul edecektir.

Adana istikametinden gelip çarşıya girmek isteyen de alt geçidi hiç kullanmayacak, Dönmez durakları bölgesinde çok ciddi trafik tıkanıklığına neden olacaktır. Trafik tıkanıklığında konuşulacak “yeni” bölge İnönü ilkokulu kavşağı (Ulu Cami Caddesi girişi) olacaktır. Planlama Yanlıştır, tespitler Yanlıştır, bu şekilde çözüm ise Mümkün Değildir!” diye konuştu.

“Hedefiniz Nedir?”

Sahildeki tahkimat çalışmalarına da değinen Özdemir; “Sahil tahkimat (!) çalışmasında hedefimiz nedir?” diye sordu.

Yapılan çalışmalarla doğru ilerleme kaydedilmediğini ifade eden Özdemir; “Sahil tahkimat (!) çalışmasında hedefimiz nedir? Hedefe ulaşacak mı? Hedefe ulaşmak için yapılan bu tasarım İzmir ve Mersin sahil şeridinden daha güzel dediğimiz İskenderun sahilini yeniden kullanabilmemize müsade edecek mi? Denizi yeniden görebilecek miyiz? Yer yer 2 metreyi bulan yüksek platforma çıkabilmek için merdivenler mi yoksa rampalar mı yapılacak?

Bu yüksek platformdan çocuklar ve insanlar düşmesin, kazalara yol açmasın diye korkuluk tarzı önlemler mi alınacak? Yaklaşık 3 kmlik sahil şeridi ile ilgili bu sorunların nasıl çözüleceği bilgisi verilecek mi? Sorunlar doğru çözümlerle çözülmeye çalışılmazsa sorun yeni sorunları doğurur.

Özet, hiç doğru ilerlemiyoruz.  Kamu kaynakları hiç doğru kullanılmıyor. Üzgünüm İskenderun” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here