Türktekin; “Hatay Halkının İradesi Yok Sayılmamalı”

0
34

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin’den Anlamlı Mesaj: “Hatay Halkının İradesi Yok Sayılmamalı”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin, sosyal medya hesabında; deprem görüntülerini içeren bir video ile paylaşımda bulunarak ahde vefanın önemini vurguladı. Türktekin, paylaşımında Hatay’ın 85 yıl önce Anavatan’a katılmasını ve bu sürecin halkın iradesiyle gerçekleştiğini hatırlattı.

“Acıları yüreğimden gitmeyen şehir HATAY, tam 85 yıl önce bugün Anavatan’a katıldı. Nasıl katıldığını sanırım herkes hatırlıyordur lakin ben yine de, hakin halkın iradesinin öneminin hep hatırda tutulması adına hatırlatmak istedim” ifadeleriyle başlayan Türktekin, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi sürecinde Hatay halkının iradesinin yok sayıldığını da belirtti.

Türktekin, Anayasa Mahkemesi’ne seslenerek; “Dilerim Anayasa Mahkemesi halkın iradesinin yok sayılamayacağını gözetir ve Hatay en kısa sürede vekiline kavuşur, çektiği tüm acılardan ve üzerine oynanan oyunlardan tekrar kurtulur…” şeklinde dilekte bulundu.

Hatay halkının iradesinin ve tarihi öneminin altını çizen Türktekin, paylaşıma, #hukukunüstünlüğü” “#demokrasi” “#insanlık” “#tarih” “#deprem” ve “#ahdevefa” etiketlerini ekledi ve  “Ahde vefa ilkesinin yeri normlar hiyerarşisinde en tepededir, bu ilke İslam’ın evrensel değerlerindendir; Hatay halkının iradesi yok sayılmamalıdır. #hatayıunutma, unutturma Türkiye” dedi.

Paylaşım, Gelecek Partisi resmi hesapları tarafından da desteklendi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here