İstiklal Makzume Anadolu Lisesinin Mezunları Yıllar Sonra Bir Araya Geldi

0
568

İstiklal Makzume Anadolu Lisesi mezunları ve öğretmenleri okul bahçesinde yeniden bir araya geldi. İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Mezunları Derneğinin organizesi ile gerçekleştirilen etkinlikte, mezunlar yıllar sonra yeniden okul bahçesinde ve sınıflarında nostalji yaptı.

2023 yılında kurulan İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından birincisi düzenlenen mezunlar buluşmasında 1986 yılından bu yana mezun olan eski ve yeni mezunları bir araya geldi. Okul bahçesindeki buluşma oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Okulun girişine 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğretmenler ve okulun öğrencilerinin yer aldığı fotoğrafları asıldı. Hüzünle karşılanan mezunlar sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini gördükçe eski yıllara dönerken tatlı bir heyecana da kapıldılar.

Konferans salonunda toplanan mezunlara ilk olarak Dernek Başkanı Barış Sönmez hitap etti. Büyük çabaları sonucu birinci mezun buluşmasının heyecanı içinde olduklarını kaydeden Sönmez; “Burada ilk kez böyle bir çalışma yaptığımız için çok mutluyuz. Tüm mezunların daha fazla bir arada olmasını sağlamak için çabalayacağız” dedi. Sönmez konuşmalarında okul ve okula ismini veren İstiklal Makzume’den de bahsetti.

Okul Müdiresi Seher Akyazıcı da böyle bir etkinliği gerçekleştirmeyi çok istediğini ancak bu yıl başarabildiklerini kaydetti.

Okulun 1992 mezunlarından Gazetesi-Yazar Melike İlgün, lisenin ilk mezunlarından olmasına karşın anıların halen sıcacık taptaze aklında olduğunu belirtti.

Emekli öğretmenler ile okul adına başarılı işler yaparak iz bırakanlara plaketlerin verildiği ilk buluşma etkinliğinde ayrıca okulu kente kazandıran İstiklal Makzume’nin torunu Deniz Selim Makzume de, Makzume ailesi adına plaketi kabul ederek burada olmaktan ve mezunlarla tanışmaktan dolayı oldukça mutluluk duyduğunu söyledi.

Okul bahçesinde bölgemizin kahvedeki markası Ferho Efendi kahveleri de kum ateşinde pişirilerek kömbelerle birlikte davetlilere ücretsiz dağıtıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar döner ve haytalı yemeyi de ihmal etmediler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here