KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin son gününde İskenderun KOSGEB Temsilcisi Figen Gül Dönmez ve eğitmen Serdar Vayisoğlu, kursiyerlere eğitim sonrasında yapılması gereken süreç hakkında bilgiler verdiler.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda düzenlenen kursa girişimciler yoğun ilgi gösterdiler. KOSGEB’in faaliyetleri ve kursun amacı hakkında KOSGEB Temsilcisi Figen Gül Dönmez ve eğitmen Serdar Vayisoğlu kursiyerlere eğitim sonrasında yapılması gereken süreç hakkında teknik ve detaylı bilgiler verdiler.
Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda kursiyerler bu girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda ilk adımını atacakları belirtildi.
KOSGEB Eğitmeni Serdar Vayisoğlu, yaptığı açıklamasında; “70 saatlik eğitimin sonucunda girişimciler; 30 bin TL hibe desteğinden, 70 bin TL sabit yatırım desteğinden (2 yıl ödemesiz faizsiz) kredi desteğinden yararlanabileceklerdir. 30 Bin TL hibe desteğinin içeriği işletme kuruluş desteği 15 bin TL işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz 15 Bin TL.
İşletme giderleri desteği olarak da; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Sabit yatırım desteği; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir” diye konuştu.