Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik, Okullarını Kamuoyuna Tanıttı…
2013-2014 eğitim öğretim yılı eğitime başlayan Bahçeşehir İskenderun Eğitim Kampusu Müdürü Safai Server Dik, basın toplantısı düzenleyerek, kurumlarının fiziki imkânları ve eğitim sistemindeki uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Bahçeşehir Koleji İskenderun Eğitim Kampusu’nda düzenlediği toplantıda açıklama yapan Okul Müdürü Sefai Server Dik anne kucağından anaokuluna, anaokulundan üniversiteye, üniversite sonrası lisansüstü ve doktora programlarına kadar eğitim veren sürecin içerisinde olan bir kurum olduklarının altını çizdi.
Bahçeşehir Kolejinin yerel ufukları ulusala, ulusal ufukları dünyaya taşımak için önüne hedef koymuş bir kurum olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Dik; “Bahçeşehir Koleji, Anne kucağından anaokuluna aldığı yavrularına ‘Half Day English’ yarım gün İngilizce eğitim programıyla başlar. Birinci sınıfta okuma yazma becerisine sahip olduğu aynı anda İngilizceyi de Türkçe yeterliliğinde yazabilen, okuyabilen konuşabilen, dinleyebilen bireyler haline geliyorlar” dedi.
Birinci sınıftan itibaren ilkokul eğitim sürecinde haftada 10 saat dil eğitimiyle de öğrencinin bunu sürdürdüğünün altını çizen Okul Müdürü Dik; “Biz dil öğretmiyoruz, dili yaşatıyoruz. Henüz bu eğitim öğretim yılına başlamamıza rağmen yaklaşık üç aydır, iki ayrı dönemde dil oryantasyon kurslarıyla da yaşaması gereken dili dinamik tutmak adına etkinlikler düzenledik. Her branşın kendi lisans eğitimini almış, eğitimcileriyle her bir alanda, bir tanesini yaşam içerisinde kullanan, yaşam içerisinde bunları yaşayarak kendi eğitimine, o bireysel öz güvenine, kendini ifade edebilme yeteneğine katkı veren sosyal alanları mutlak suretle eğitimin içerisinde görüyoruz” diye konuştu.
Kişisel Öğrenme Sistemi…
Bahçeşehir Koleji eğitim sisteminde toplumdaki demokratik yaşayışı öne alan ‘Sıra bende, sıra sende’ uygulaması bulunduğuna değinen Okul Müdürü Dik; “KÖS (Kişisel Öğrenme Sistemi) sınıflarımız, KÖS sistemimiz var. Bizim amacımız, önce işitsel olan, görsel ya da dokunsal olan bir bireyde bu üç özellik mevcut ama bunun oranları farklı. İşte bunları merkezde toplamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrenme algısına dayalı bir sistemde, duymadan, bazı bireylerin bulundukları yerden kalkmadan, hareket etmeden, temas etmeden, dokunmadan öğrenemeyeceğine vurgu yapan Dik, eğitimde reform denen bu ölçeği uygulamaya çabaladıklarını söyledi.
İkinci sınıftan itibaren ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimini verdiklerini sözlerine ekleyen Dik, ayrıca okulda tüm öğrencilerin yararlanabileceği laboratuarları, bilim müzesi, inovasyon laboratuarı, sanat ve müzik atölyesi, beceri spor ve kondisyon salonu, mutfak, yemekhane, açık oyun alanı, sosyal alanları, sinema, konferans salonları ve sınıfları basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.