EXPO 2021 Hatay’a Muhteşem Açılış Töreni

0
156

EXPO 2021 Hatay, düzenlenen muhteşem bir görsel şölenle açıldı. Resmi açılışı 1 Nisan’da (bugün) yapılacak dev organizasyonda ilk olarak şehir ve yurt dışından gelen konuklar için düzenlenen tanıtım töreni gerçekleştirildi.

EXPO’21 Antakya/Defne alanındaki tanıtım törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, büyükelçiler, bürokratlar, milletvekilleri, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) yöneticileri, belediye başkanları, akademisyenler, iş insanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Hatay’ın ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin bir kez daha gün yüzüne çıkacağı EXPO’nun açılış töreni tam bir bayram havasındaydı.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay’ın büyük mücadele sonrası Hatay’a kazandırıldığını söyledi. Bu mekânın Hatay’a nefes aldıran bir mekân olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bu ortamı yaratan Belediye Başkanı Savaş’a teşekkür etti.

HBB Başkanı Lütfü Savaş da; “Kıymetli konuklarımızla birlikte EXPO 2021 Hatay açılışında bir aradaydık. Bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederim. EXPO 2021 Hatay resmi açılışını 1 Nisan Cuma günü saat 20.00’de hemşerilerimizle birlikte yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan sahne gösterileri geceye damga vurdu. Yüzlerce yıllık tarihiyle, medeniyet birikimiyle, barış ve sevgi iklimiyle dünyaya örnek olan Hatay’ın tarihsel gelişimi eşsiz koreografilerle hayat buldu. Tanrıça Tyche’den Habib-i Neccar’a, Defne ile Apollon’un aşkından kentin kurtuluş mücadelesine ve üç semavi dinin bir arada yaşama kültürünün resmedilmesine kadar tüm hikâyesinin anlatıldığı sahne şovu izleyenlerden büyük alkış aldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here