Yüksel; “Milletin Ne Sabrı Ne de Güveni Kaldı”

0
24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık değerlendirme toplantısında yine gündeme dair açıklamalarda bulundu. Halkın iktidarının gümbür-gümbür geldiğini kaydeden Yüksel, vatandaşta ne sabrın ne de güvenin kaldığına işaret etti.

Konuşmasının başında Yumurta Bayramını kutlayan Ramazan ayına az süre kaldığına değinen Yüksel; “Alevi vatandaşlarımızın Yumurta Bayramını kutluyor, barışa sevgiye vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayına da sayılı günler kaldı. Tutulan oruçlar, el açılarak edilen dualar kabul olsun inşallah” diye konuştu.

Açıklamalarında yine ekonomik çalkantıya değinen CHP’li Yüksel; “Sevgili vatandaşlar! Ramazan ayına girilirken milletimiz, nasıl sahura nasıl kalkacak, iftarda ne yiyecek diye karar-kara düşünüyor. İğneden ipliğe her şeye, inanılmaz bir enflasyonla Ramazan ayına giriyoruz. Bir tüpün 300 lirayı geçtiği günlerde bu Ramazan’da tencereler nasıl kaynayacak kara-kara düşünüyoruz. Geçen sene standart Ramazan kolisi 80 TL’ye doluyordu. Şu anda o koli 200 liraya dolmuyor. Böyle bir manzarayla karşıyayız” dedi.

Artık Vicdanlar Ses veriyor

İktidarın yanlış üzerine yanlışlar yaptığının da altını çizen Başkan Yüksel; “Yıllardır bizlerin ifade ettiği ve değindiğimiz konular üzerine, geçtiğimiz günlerde de çok güzel iki açıklama oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde AKP’li bayan bir meclis üyesi partisinden istifa etti. ‘Adaleti, liyakati yok ettiniz, bu sebeplerle AKP’den istifa ediyorum’ diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Artık vicdan ses veriyor.

Yine yıların duayeni Demokrat Parti geleneğinden gelen Hüsamettin Cindoruk da bir açıklama yaptı. ‘CHP demokrasiyi savunuyorsa ben de artık CHP’deyim!’ diyerek topluma güzel bir mesaj verdi. Herkes halkın partisinde saf tutmalı, güç vermeli diye düşünüyorum.

4 kişilik ailenin sağlıklı beslenebilmesi için Açlık Sınırı 4 bin 928 TL oldu. 10 milyon insanın geçimini sağladığı 4 bin 250 TL’lik asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Artık Haziran beklenmemeli. Bir çözüm bulunmalı. İnsanlar aç, evlerinden çıkamıyor. Bekleyecek ne güç kaldı ne de takat!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu Düzene Son Vermek Zorundayız

Mevcut iktidarın günden güne halktan koptuğunu da sözlerine ekleyen CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Vatandaşlarımız inim-inim inlerken ucuz kuyruklarda perişan olurken, ülkeyi yönettiğini iddia edenler tavsiyelerde bulunuyor. Akşam yatarken ben bunları yiyorum diyor. Sizler de Manda yoğurdu, Kestane balı, Medine hurması bir de Yulaf ezmesini karıştırın yiyin diyor. Bu milletten kopmaktır, halktan uzaklaşmaktır. Milletin perişanlığını görmemektir. Millet evine ekmek götüremiyor, bayat ekmek alıyor, sen hangi Manda yoğurdundan bahsediyorsun.

Her zaman söylüyoruz. Yönetenler zenginleşmeyecek. Halk zenginleşecek ve yüzü gülecek. Halkın karnı tok olacak. İşte biz bu düzenin sözünü veriyoruz.

Millet icralık! Bu yıl icra dairelerinde 2 milyon 291 yeni dosya açıldı. Toplam icra dosyaları 23 milyon 523 bine ulaştı. Bu düzene son vermek zorundayız.

Şekerin de tadı kaçtı, şeker karaborsada, kilosu 17-19 lira! Bir ülke düşünün ki gelen yağ gemileri davul-zurna ile karşılanacak. Yarın şeker gemileri de alkışlarla karşılanacak. Bu ülkeye en büyük ihanetlerden birisi de şeker fabrikalarının satılmasıydı” diye konuştu.

Ülkemiz Bir Bilinmezliğe Sürükleniyor

Milletin gitgide fakirleştiğini de gözler önüne seren Yüksel; “Ülkemiz bir bilinmezliğe sürükleniyor. Boş baklava ve boş tostun ardından şimdi de boş mantı çıktı. Ülkeyi, halkı getirdiğiniz nokta bu! 51 milyon kişi yoksulluk sınırının altında, 26 milyon kişi de açlık sınırının altında yaşıyor. Neredeyse memleketin %90’ı! İşte gerçek manzara bu!

Bakın Maliye Bakanı Nebati ne diyor? ‘Bu ülkenin gençleri çok talihli’ diyor. Gençler önünü göremiyor, gençler işsiz, çalışamıyor, gençlerimiz sınava giremiyor, sınava girecek ücret bulamıyor. Ne talihinden bahsediyorsunuz? İşkur’a kayıtlı genç sayısı 1 milyonu geçti haberiniz yok mu? Türkiye’nin iliğini sömürüyorsunuz, hiçbir şeyden haberiniz yok.

20 yıldır sonuç hüsran, artık kandıramayacaksınız. Milletin sabır taşını çatlattınız. Milletin ne sabrı ne de güveni kaldı. Bu millet bu zulmü yapanlardan hesap soracak, halkın iktidarını kuracak ve kurtuluş mücadelesi başlamış olacak. Artık, gümbür-gümbür CHP geliyor, millet iktidarı geliyor, halkın iktidarı geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, açıklamalarında ayrıca Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Hatay’a geleceğini de hatırlatarak; “Genel başkanımız, Anadolu’nun Kemal’i Perşembe günü Hatay’ımıza geliyor. Tüm Hataylıları, havaalanına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya davet ediyorum” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here