Nevruz, ‘Şimdi Kazanma Zamanı’ Şiarıyla Kutlanacak

0
86

2022 Nevruz’u Dörtyol ve İskenderun’daki etkinliklerle kutlanacak. Konuyla ilgili parti binasında açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi Hatay İl Eş Başkanı Hülya Ateş, Nevruz Bayramını 20 Mart’ta Dörtyol ve İskenderun’daki Nevruz alanlarında kutlayacaklarını belirtti.

Tarihi bir süreçte 2022 Nevruz’u ‘Şimdi kazanma zamanı’ şiarıyla karşılayacaklarını kaydeden HDP İl Eş Başkanı Ateş; “Başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere Asya’nın farklı coğrafyalarında birçok halk Nevruz’u, baharın gelişi, tarihsel, dinsel, inançsal ve kültürel var oluş günü olarak kutlamaktadırlar. Nevruz, zulme zorbalığa karşı mücadelenin zaferle sonuçlandığı günün bayram ilan edilmesi ile yer etmiştir. Zalimin zulmüne karşı isyan ateşinin yakılarak zaferle taçlandırdığı günün adı Nevruz olmuştur.

Nevruz, Kürt halkının varlığının, özgür, demokratik, yaşama iradesinin ifadesidir. Doğanın yeniden uyanışı ile birlikte Nevruz Kürt halkı için ‘Özgürlük benim kimliğimdir’ haykırışına dönüştü. Bu tarihsel bilinçle bu güzelim topraklarda yeni bir Nevruz’a merhaba diyoruz. Böylesi tarihi bir süreçte 2022 Nevruz’u ‘Şimdi kazanma zamanı’ şiarıyla karşılıyoruz” dedi.

Nevruz’un baharın başlangıcı, yeni umut ve özlemlerin, büyük başarıların günü olarak da nitelendiren Ateş; “2022 Nevruz’u Özgürlük ve Zafer Nevruz’u olarak kutlayacağız. Tüm haklarımızı Nevruz ateşi etrafında kenetlenmeye, coşkumuzu, öfkemizi, isyanımızı büyüterek, özgürlük taleplerimizi haykırmaya, Nevruz’u kutlamaya davet ediyoruz. 8 Mart’ta açığa çıkan kadın direniş ruhunu, Nevruz’da özgürlük ruhu ile büyüterek zafere ulaştırmak için herkesi alanlara çağırıyoruz.

Bu yıl Nevruz’u Dörtyol ve İskenderun ilçelerimizde 20 Mart Pazar günü Nevruz alanlarımızda kutlayacağız. Tarihsel Özgürlük ve Zafer Nevruz’u tüm halklara kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi binasında gerçekleştirilen açıklamaya il ve ilçe yöneticileri ile Parti Meclisi üyeleri de katıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here