Müftü Şekerci’dan Kandil Mesajı; “Bu Gece Rabbimize Sığınma Vaktidir”

0
19

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, bu gece idrak edilecek olan Berat kandili ile ilgili yaptığı açıklamada, bu gecenin anlam ve öneminden söz etti.

Tüm İskenderun halkının Berat Kandilini kutlayan Müftü Şekerci; “Berat gecemiz mübarek olsun, Rabbim bu gecede kurtuluş beraatını eline alanlardan eylesin hepimizi. Berat gecesi Şaban ayının 15. gecesine tekabül eden bir gecedir. Dini kaynaklara baktığımız zaman genel itibarıyla şöyle bir anlayış hakimdir Berat gecesi ile ilgili; ‘Berat gecesi Kur’an’ın tamamen toptan bir şekilde dünya semasına indirilmiştir’ Daha sonra Ramazan ayının içerisindeki Kadir Gecesi’nde de ayet ayet, sure sure toplam 23 yıl içerisinde de Peygamberimize vahiy edilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla bu gecenin en önemli farkı bu gece Kur’an’ın dünya semasına indirilişidir.

Berat Türkçemize de geçmiş ‘Kurtuluş’ demektir, günahlardan arınma demektir, cehennemden azad olma demektir. Bu bağlamda düşündüğümüz zaman çok önemli bir gecedir. Efendimizin bu gece ile ilgili şöyle bir ifadesi var; Şaban ayının 15. Gecesi gece yarısı olduğu zaman yüce Allah dünya semasına tecelli eder ve bütün kainata seslenir; ‘Yok mu benden dua isteyen, duasına karşılık vereyim, yok mu benden şifa isteyen hastalığına şifa vereyim, yok mu benden eda isteyen borcuna eda vereyim, yok mu benden af dilenen onu affedeyim, onu azabından azad edeyim” dedi.

Berat gecesinin boş geçirilmemesi gerektiğini ifade eden Şekerci, bu gecede tövbe etmenin önemine vurgu yaparak; “Bu gece aslında tam da tabiri caizse semanın kapılarını çalma, tövbe kapılarını çalma vaktidir. Yaptığımız, yapabileceğimiz yanlışlara karşı Rabbimize sığınma vaktidir. Yine Berat gecesi aynı zamanda Ramazan’ın ayak seslerinin belirmeye başladı bir gecedir. Çünkü biz biliyoruz ki artık bu geceden sonra önümüzde 11 Ayın Sultanı var.

Kandiller bizi yeniden arındırma ve hazırlık dönemine sokma zaman dilimleridir. Üç aylar rahmet mevsimi, bereket mevsimidir. Bu üç ayların içerisinde Şaban ayındayız. Şaban ayı Ramazan’a ramak kala bir ay, Berat gecesi de Ramazan’a ramak kala bir gecedir. Biz kandillerle arınmaya çalıştık. İlk kandili Regaip ile yaşadık. Recep ayının 27. Gecesi Miraç ile yaşadık, şimdi de Şaban ayının 15. Gecesi Berat ile yaşayacağız. İnşallah gönül kirlerinden arınacağız, manevi hayatımızı check-up yapacağız tabiri caizse. 11 ayın sultanına arı-duru bir şekilde, arınmış, tertemiz bir kalp ile girmeye çalışacağız.

Bu noktadan hareketle bütün İskenderunlu kardeşlerime seslenmek istiyorum, bu geceyi lütfen boş geçirmeyelim, dolu dolu geçirelim. Bu gece Rabbimize yönelelim, onun af kapısına yönelelim, onun dergâhından isteyelim. Bilelim ki Rabbimiz sonsuz merhamet sahibidir. Şu gök kubbenin altında Allah’ın bağışlayamayacağı yarattığı hiçbir günah yoktur. Rabbimiz bütün günahları bağışlayacağını söylüyor, bir şartla, yeter ki kulum tövbe etsin diyor. Bu gece tövbe mevsimidir. Bütün kardeşlerimin Berat gecesini tebrik ediyorum, Ramazan’ı Şerif aylarını da tebrik ediyorum. Bu gecenin başta ilçemiz İskenderun’umuza, daha sonra ülkemize, milletimize ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here