İskenderun’da Yaşayan Ukraynalı Kadınlardan Yardım Kampanyası

0
68

İskenderun’da yaşayan Ukraynalı kadınlar, organize olarak, İskenderun Kaymakamlığı ve belediyenin de oluruyla, savaş bölgesine yardım amaçlı bir kampanya başlattı.

Ukrayna’da yaşanan savaşın kendilerini ciddi anlamda üzdüğünü ve bu nedenle ilk başta bireysel olarak Ukrayna’ya yardım gönderdiklerini kaydeden Tetiana Karaçay, savaş nedeniyle en çok mağdur olan çocuklara daha fazla yardım ulaştırabilmek adına böyle bir kampanya başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Ulucami Caddesi üzerindeki Güvercinli Parkta çadır kuran Ukraynalı kadınlar, makbuz karşılığı yapılan yardımları toplamaya başladı.

İskenderun halkının bu konuda oldukça duyarlı olduğunu kaydeden Karaçay; “Yıllardır İskenderun’da yaşayan Ukraynalı kadınlar olarak, Ukrayna’daki savaş dolayısıyla özellikle mağdur çocuklar ve kadınlar için bir kampanya başlatma kararı aldık. İlk önce kendimiz ailelerimizle yardımlar gönderdik, sonra düşündük ki İskenderun halkı çok merhametli, duyarlı onlar da bize yardım etmeyi isteyeceklerdir. O yüzden böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Belediye ve kaymakamlıktan izin aldık, çadır kurduk. Bugün 5. günümüz, bir ay boyunca sürdürmeyi planlıyoruz. Sağ olsunlar herkes yardım ediyor, herkes duyarlı davranıyor. Bir ihtiyaç listemiz var. Ağırlık çocuklara yardım etmek istiyoruz, çocuk maması, devam sütü, çocuk bezi, ilaç topluyoruz. Yeni veya az kullanılmış kıyafetler de kabul ediyoruz. Hedefimiz bir tır yardım toplamak.

İnşallah hedefimize ulaşacağız. Kampanyamız 1 ay sürecek. Hava muhalefeti olmadığı sürece çadırımızı her gün kuracağız. Hava müsait olmadığı zaman iletişim numaralarımız var broşürlerimizde, depolarımız var orada da yardımları kabul edeceğiz, orada saklayacağız. Biz 15 kadın yola çıktık. Bu bir merhamet işi… Burada savaş olmadan, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım ediyoruz, Türk çocuk olsun, Suriyeli çocuk olsun, sonuçta çocuk, en mağdur olanlar her zaman çocuklardır, hiçbir suçu günahı yokken… Bu herkesin başına gelebilir. 2-3 hafta önce bizim memleketimizde böyle bir savaş çıkacağını düşünmez dik” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here