Kadınlar Gününde, Bilinç Düzeyini Arttırma Etkinliği

0
37

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Sağlık Parkında, kadın hastalıklar ve kanser türlerine yönelik bilinç düzeyini arttırmaya yönelik bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ayrıca ‘sekiz’ şeklinde hazırlanan ‘Hayat Ağacına’ düşünceler ve talepler yazılıp asıldı.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman katılım gösterdi.

Etkinlik hakkında kısa bir bilgi veren Kaymakam Yönden; “Kaymakamlık, belediye başkanlığı, İl sağlık müdürlüğü’nün ortak yaptığı bir çalışma. Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz de buna destek veriyor, diğer kurumlarda var. Sağlıkçılar tabii bu konuda bizim için daha kıymetli. Arkadaşların yaptığı bilinç düzeyini artırmak.

İskenderun’da böyle bir sıkıntımız yok çok şükür. İskenderun’da hem hanımefendilerin konumu, hem bu konuyu sahiplenme açısından sıkıntı yok ama bu bilinç düzeyini biraz daha arttırmak için yaptığımız bir çalışma. İyi bir çalışma, bilinç düzeyini artırır olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı da, düşünce ve temennilerini kağıtlara yazarak Hayat Ağacına astılar. Ardından sağlıkçı kadınlara da karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here