Kira Fiyatlarında İskenderun Büyükşehirlerle Yarışır Durumda

0
32

Kira artış oranı, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mart ayı için yüzde 25,98 oldu.

Yaşanan bu artışla ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Emlakçılar Derneği Başkanı Hayrettin Durak, kira artışlarının insanlara ciddi sıkıntı yaşattığını söyledi.

Öte yandan kentimiz özeline bakılırsa, İskenderun’un kira bedelleri konusunda büyük şehirlerle yarışır hale geldiğini kaydeden Durak; “Enflasyonun yüksek olması, beraberinde fiyat artışlarını da getirmiş oldu. Doğal olarak insanların hem kira bedellerini ödemede, hem ev almada zorlandığı bir duruma geldi. Çok ciddi fiyat artışları var. Bunu fırsat bilen bazı insanlar da maalesef fiyatları daha da arttırarak, artış oranlarını daha yüksekte tuttular. Bu da karşılıklı hem emlakçıları hem halkımızı zor durumda bıraktı.

Daha önce yüzde on 10-15 olan enflasyon şu an 26’lara kadar çıktı. Fiyatlarda ona göre artıyor. Son 1 yılda maliyetlerin yüksek olması, enflasyonun yüksek olması İskenderun’da imarın tamamen durma noktasına gelmesi, inşaat yapılamamasından dolayı halihazırdaki evlerin satışı oldu fakat ondan sonra büyük bir duraklama yaşandı. Yeni inşaat yapan yok çünkü maliyetler yüksek. Yapan arkadaşlar da çok yüksek bedel karşılığında satmak istiyorlar, onu da satamıyorlar. Krediler de yüksek.

Emlak alım satımını rahatlatan genelde kredilerin düşük olmasıdır. Şu an kredilerde yüksek, maliyetler de yüksek. Fiyatlar İskenderun’da İstanbul, İzmir ile yarışıyor diyebilirim. Çok büyük fiyat artışları oldu. Şehir merkezinde 2+1, doğalgazlı bir dairenin 6 ay önceki fiyatı 1500 TL iken şu an 2000 TL’yi bulmuş durumda” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here