CHP’li Yüksel; “Bu Ucube Düzeni Değiştireceğiz!

0
40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, siyasi gündemi değerlendirdiği haftalık basın toplantısında yine mevcut siyasi iktidarı eleştirdi. Fahiş fiyatlara değinen Yüksel, vatandaşların, düşük gösterilen enflasyonu iliklerine kadar hissettiğini vurguladı.

Açıklamalarına siyasette çocuğu kullanma konusu ile başlayan CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Mevcut siyasi iktidar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir çocuğu kullanmaya kalktı. Siyasi tarihimizde çocuğu kullanmak kimsenin aklına gelmemiştir. Yaşanan bu olay tam anlamıyla bir ayıptır” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan Ocak ayı Enflasyon rakamları üzerinden de değerlendirmelerde bulunan Yüksel; enflasyon rakamlarının düşük gösterildiğine den vurarak; “TÜİK Başkanlarının yazboz tahtası gibi neden değiştirdikleri ortaya çıktı. Ne yaparsanız yapın, rakamları çarpıtın, TÜİK Başkanlarını istediğiniz gibi değiştirin ama sonuç ortada! Önemli olan halkın hissettiği enflasyon! Halk biliyor, cebine bakıyor, alış verişini yapıyor, pazara gidiyor, enflasyonu iliklerine kadar hissediyor. Halkı kandıramazsınız! Sizin rakamlarınızla bağımsız kuruluşların rakamları arasında çok fark var” diye konuştu.

Halkın Cebinden Çalıyorlar

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını da değerlendiren CHP’li Yüksel; “Fahiş fiyatla elektrik zammı ile karşılaştık. Doğalgazda ve akaryakıtta da fahiş fiyatlar var. Halkın cebinden çalıyorlar, halkın belini büküyorlar.

Değiştirilen son uygulama ile Elektrik harcaması 210 kilovat’ın altındakilere %50, 210 kilovat’ın üzerindekilere de %127 zam uygulanıyor. Tarife değişikliği yok, sanayiciye de yok, üreticiye de yok! Ancak şunu söyleyebilirim ki 4 kişilik bir ailenin faturası asgari 230 kilovat üzerinden geliyor. Halk soyuluyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında yolsuzluk ve haksız rekabete de yer veren Yüksel; “Daha önce 3 milyona verilen ihale iptal edip yandaş firmaya 9,5 milyona yeniden ihale ediliyor. Yani devlet, yandaşlık uğruna 6-6,5 milyonluk zarara uğratılıyor. Emekli kardeşim, işçi kardeşim, memur kardeşim bu ülkede yolsuzluk var, hırsızlık var. İşte biz bu düzeni değiştireceğiz. Ülkeyi yönetenler zenginleşmeyecek servetine servet katmayacak. CHP bu düzeni sağlayacak. Bu ucube düzeni değiştireceğiz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here