Yurt Dışına Kadayıf Gönderiyorlar

0
79

Genç Kadayıf Yufka Evi İşletmecilerinden Sedat Genç, dünyaca meşhur olan ‘Hatay Künefesi’nin temel malzemesi olan tel kadayıfı 30 yıldır ürettiklerini söyledi.

İlk olarak kadayıfı nasıl yaptıklarını anlatan Genç; “Sabahın erken saatlerinde kalkıp işyerime geliyorum. Hamurumu hazırlıyorum makineye koyuyorum, makine kendisi işliyor hamuru, tel kadayıf haline getiriyor. Hamur sadece un ve sudan oluşuyor” diye konuştu.

İskenderunluların kadayıfa yoğun talep gösterdiklerini, şehir dışına ve hatta yurt dışına da kadayıf gönderdiklerini de söyleyen Genç; “Ailem 1990 yılından beri bu işi yapıyor. Bende liseden sonra ailemle birlikte bu işi yapmaya başladım. İskenderunlular kadayıfı çok seviyor, şehir dışına ve hatta yurt dışına da gönderiyoruz, talepler oldukça iyi” dedi.

Kadayıf İmalatçısı Sedat Genç, una gelen zamların kendilerini olumsuz etkilediğini de belirterek; “Una gelen zamlar bizi ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Unun fiyatı 400 TL oldu. Biz insanları mağdur etmemek adına, gelen zamları fiyatlara fazla yansıtmamaya çalışıyoruz. Şu an bir kg tel kadayıfı 20 TL’den satıyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here