Kaymakam Soytürk ve Rektör Dereli’den İGC’ye Kutlama Ziyareti

0
105

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Kaymakam Recep Soytürk, göreve başladığı günden bu yana İskenderun basını ile iyi bir diyalog içerisinde olduğunu belirterek; “Sorunların çözümü noktasında tüm kurum amirleri ile olduğu gibi, basın mensupları ile de sürekli istişare halindeyiz. Yerel basının sorunlarını imkanlarımız ölçüsünde en aza indirmek için gayret sarf ediyoruz. Yeni bir yönetim sistemine geçtik. Umuyorum ki bu sistemde bürokrasi azalacak, basın mensuplarının sorunları da asgariye indirilecektir. Mesai mefhumu gözetmeksizin kentimizin sorunlarını ilgili birimlere iletmek için çaba sarf eden tüm gazetecilerin Basın Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise, yeni kurulan bir Üniversite olmanın zorluklarını, basın mensuplarının desteği ile aşmaya çalıştıklarını ifade ederken; “MKÜ’nin bünyesinden ayrılıp yeniden yapılanmaya çalışan Üniversitemiz, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Bu başarıda basın mensuplarının üniversitemize verdiği destek yadsınamaz. İskenderun’a değer katmak için birlikte pek çok projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum. Basın Bayramınızı kutluyor, daha güzel ortamlarda çalışmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Sohbet ortamında geçen, basın mensuplarının sorunları ile gündemdeki konuların konuşulduğu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da; “Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, kentimizde görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sürekli diyalog halindeyiz. Şehrimizin sorunlarının çözümü için her zaman destek olduk, olmaya devam edeceğiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İş adamı Nuri Üysen, LİMAKPORT, İNTAŞ ve Doğa Koleji de çiçek göndererek Gazetecilerin Bayramını kutladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here