78’inci Yıl

0
21

Kolay değil. Bir asrın üçte ikisini geçen bir süre, hem de yerel basında bir gazeteyi ayakta tutabilmek. O zamanlar çok genç de olsam rahmetli Suphi Levent’i, gazetemizin kurucusunu iyi hatırlıyorum. Körfez’in kurucusu Ahmet Perker’i, Abdurrahman Konuralp’i, Akdeniz Gazetesi kurucusu Fatih Ülkümen’i, Özvatan Matbaa ve Gazetesi kurucusu Fethi Ekekon’u çok iyi hatırlıyorum. Bu arada İskenderun Gazeteciler Cemiyeti duayen başkanı Ertuğrul Erselçuk’u da rahmet ve hürmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun.

İskenderun’da ilk yazılarım rahmetli Mehmet Özkan’ın kurucusu olduğu Ayyıldız Gazetesinde yayınlandı. Kuvvet Özkan kardeşime de ulu Tanrı’dan rahmetler diliyorum. Kardeşi Kutsi Özkan’a da sağlıklı ömürler…

Bir ara Esin Gazetesinde yazılarıma devam ettim. Seyrek de olsa Mustafa Atav dostumun Atav Gazetesinde de yazdım. Seyfettin Yıldırımın Amanos’unda bazı yazılarım yayınlandı. Hatta Yaşar Güllü’nün de bir gazetesi oldu bir ara, onun da Yazı İşleri Müdürlüğünü üstlendim. İsimlerini hatırlayamadığım bazı gazetelerde yazdım yine. Şöyle bakıyorum da kendimi gazeteci saymasam da yine de uzun yıllardan beri yazmışım.

Son olarak da başlangıcını pek hatırlayamıyorum ama yine de uzun bir süredir İskenderun Gazetemizde yazmaya devam ediyorum. Önceleri haftada 1-2 yazım yayınlanırken, son yıllarda biraz da sosyal medyanın etkisiyle olsa gerek seyrek yazıyorum.

İskenderun Gazetemiz halen İskenderun’da neşredilen gazeteler içerisinde ön sıralardaki yerini korumaktadır. Başta gazetemizin sahibi ve başyazarı sayın Rızkullah Terbiyeli olmak üzere Genel Yayın Yönetmeni sayın Doğan Süslü’yü, Yazı İşleri Müdürü sayın İlyas Edip Terbiyeli’yi, Editör sayın Helga Terbiyeli’yi, yazar arkadaşlarım sayın Yasemin Tümkaya’yı, sayın Didem Deştioğlu’nu, sayın Nurettin Can’ı şükranla anarken, yazarlarımızdan Semir Bağırsakçı, Gürcan Özdemir, Öcal Çulcuoğlu ve geçenlerde toprağa verdiğimiz can dostum Öner Çetinkaya’ya rahmetler diliyorum. Nurlar içinde yatsınlar.

Kolay değil bir gazetenin 78 yıl varlığını sürdürmesi. 36 yıldır bu bayrağı çok değerli ekip arkadaşları ile birlikte taşıyan değerli büyüğümüz, ağabeyimiz Rızkullah Terbiyeli’yi bir kez daha kutluyor, başarılarının bir asır sürmesini diliyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here