Ertem; “İsdemir’deki Haksızlıklar Araştırılmalı”

0
283

birol ertem4CHP’li Vekil Birol Ertem İsdemir’de Yaşanan Haksızlıkları Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, TBMM’de söz alarak İsdemir’de yapılan haksızlıkların her yerde emekçilere karşı yapılan haksızlık ve kıyımların bir parçası olduğunu söyleyerek; “İsdemir işçilerimize nakit para ödemek yerine dağıtılan hisse senetlerinin değeri sürekli düşürülerek yapılan yoksullaştırma her yerde farklı biçimde uygulanmaktadır.  Nüfusun yüzde biri milli gelirin %54.3’ünü alıyor. Gelir adaleti diye bir şey kalmadı” diye konuştu.

Özelleştirmenin yapıldığı 2011 yılında işçilere nakdi alacakları karşılığında dağıtılmış olan İsdemir hisse senetlerinin değersizleştirildiğini ve piyasada toplanmaya çalışıldığını dile getiren Ertem; “Halkımızı ve özellikle emekçilerimizi yeni taşeron yasalarında olduğu gibi haksız uygulamalarla sindirmeye ve yoksullaştırmaya çalışan AKP’nin maskesi düşmüş, gerçek yüzü görünmüştür” açıklamasını yaptı.

Gelir Dağılımda Adaletsizlik Artıyor

Toplumda tam bir kölelik ve dilencilik sistemi yaratılmaya çalışıldığını dile getiren CHP milletvekili, bunu tüm istatistiklerde görmenin mümkün olduğunu söyledi. Bir iktidarın yoksul halka ne kadar destek olduğunu görmek için dar gelirliler için getirdiği uygulamalara bakmak gerektiğini söyleyen Ertem; “Ne gelir tarafında asgari ücretten vergiler kaldırılmıştır ne de harcama tarafında özel tüketim vergisi kaldırılmıştır. Dar gelirli insanlarımızın ezilmelerini hükümet adeta seyretmektedir’ diye konuştu.

Türkiye çapında işten çıkarılan taşeron işçilerinin durumunun hükümetin acımasız ekonomik programının tipik bir uygulaması olduğunu dile getiren Birol Ertem; “Bir yandan taşeron işçilerini kadroya alacaklarını açıklayan AKP iktidarı öte yandan bu işçilerin ellerindeki işi de alarak bu insanlarımızı sokağa atmaktadır.  Bu vicdana ve insafa sığmaz.  Ekonomik kriz derinleştikçe halkımız AKP’nin gerçek yüzünü daha iyi görebiliyor. 17 milyon yoksula ulaştık.  Türkiye’de her beş kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor ancak yandaş medya ekonomik başarı ve kalkınma şakasını sürdürüyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here