ADD; “Cumhuriyete Sonuna Kadar Sahip Çıkacağız”

0
128

add açıklama1Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şube Başkanlığı ile Belen Temsilciliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ortak bir kutlama mesajı yayınladı.

Hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketi ile ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atıldığının vurgulandığı ortak açıklamada, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin dönüm noktası olduğunun altı çizildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar’ sözünün hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ulu Önder Atatürk milletin geleceği olarak gördüğü, Cumhuriyetin bekçileri olarak nitelendirdiği ve sarsılmaz bir güven duyduğu çocuklara sevgisinin ifadesi olarak bu güzel günü armağan etmiştir. Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği çocuklarımıza son zamanlarda ahlak dışı davranışlar ve affedilmeyecek çirkin kötülükler yapılmaktadır. Bu davranışlar maalesef bazı kesimler tarafından savunulur hale gelmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetimizin değerlerine karşı nefret duyan ve bağlı olmayan vakıfların eline teslim edilen çocuklarımız adeta karanlık bir kuyuya atılmıştır.

add açıklama2

Çocuklarımıza adını anmaktan utanç duyduğumuz davranışlar yapılmakta, çocuk işçiler ve çocuk gelinler ülkemizde hep gündem olmaktadır. Bunun yanı sıra 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanması ile binlerce kız çocuğumuz örgün eğitimi bırakıp çocuk gelin olarak kurban edilmiştir. Talim terbiye kurulunun bundan sonra hazırlayacağı eğitim müfredatında Atatürk’ün ders kitaplarından çıkartılması hazırlığı içerisinde olanlara karşı bizlerde gerekli mücadeleyi vereceğimizin altını çizmekteyiz. Atatürksüz bir eğitim asla düşünülemez. Biz Cumhuriyet muhafızları olarak kuvai milliye ruhunu yeniden canlandırıp, aynı azim ve kararlılıkla çocuklarımıza onurlu bir gelecek, yaşanılabilir bir dünya bırakmak için mücadele ateşini yakmalıyız. Bizler Atatürk’ün temel ve bütünleyici ilkelerine, inkılaplarına ve de Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız.”

ADD üyeleri açıklamalarında ayrıca, 23 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Atatürk Anıtında düzenleyecekleri “Uçurtma Şenliği”ne tüm İskenderunluları davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here