Şehitlerimiz Hasretle ve Minnetle Anılıyor

0
102

çanakkale kutlama2Tarih Boyunca yitirdiğimiz tüm Şehitlerimizle birlikte, son günlerde terör belasına kurban verdiğimiz Şehitlerimizi de Minnetle Anıyor, Aziz Ruhları Önünde Saygıyla Eğiliyoruz!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığınca bir anma programı düzenlendi.

Bugün sabah saat 09.30’da Asri Mezarlığındaki Şehitlik’e çelenk sunumu ile başlayacak anma programında Şehitlikteki Anıta Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunulacak.

Çelenk sunumunun ardından 10.30-11.30 saatleri arasında Garnizon Komutanlığı’nda protokol ve şehit ailelerine ikram yapılacak. Öğleden sonra saat 14.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında anma programı düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki program açılış konuşması ve ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam edecek. Programda son olarak “Çanakkale’de Türk Gençliği” isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek.

çanakkale kutlama3

Bunun yanı sıra Merkez Kaptan Paşa Camii’nde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunacak. Sahil Güvenlik botu İskenderun şehir iskelesinde 10.00-18.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak. Deniz müzesi de ücretsiz olarak gün boyu ziyaret edilebilecek.

Öğleden sonra 15.30-17.00 saatleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Deniz Üs Komutanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı program Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda düzenlenecek.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla ayrıca ortaokul öğrencileri arasında “Çanakkale’den Kalan Miras” konulu şiir yarışması düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here