5 Temmuz Festivali İçin Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

0
243

5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali kutlamaları için İskenderun Belediyesi tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı.

Kentimizin en önemli simgelerinden biri olan Atatürk Anıt Alanının kutlamalarda İskenderunluları bir araya getirebilmesi adına, depremden büyük hasar alan Anıt Alanında onarım çalışmaları başlatıldı.

6 şubat depremi sonrası Atatürk Anıt Alanı’nda meydana gelen su sızıntısını önlemek için Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmaları, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yüksek ile birlikte denetleyen İskenderun Belediye Başkanı Mehmet  Dönmez, alanı 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne hazır hale getireceklerini kaydetti.

Alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Dönmez; “Anıta su sızıntısı var, biz suyun akış yönünü açarak, borularla ana kanalizasyona bağlantı yaparak bu sorunu kısa vadede çözeceğiz. Bu kalıcı bir çözüm değil. Bugünkü yaptığımız çalışmalar kısa vadede, geçici çözümler. Alana gelen dip sızıntısını, tekrar yağmur suyu hattına bağlamak için büyükşehirden temin ettiğimiz üç yüzlük borularımızı döşeyip üzerini kapatıyoruz.

Konser ve 5 Temmuz törenleri sırasında hem insanlarımızın can güvenliğini korumuş olacağız, hem de güzel bir görünüm olacak. Tadilatımızı yapacağız, borularımızı deplase edeceğiz, sonrasında Anıt alanındaki düzenlemeleri yapacağız. Hedefimiz 5 Temmuz’u eski günlerdeki kadar şaşalı olmasa bile, burada Anıt Alanı’nda hep birlikte kutlamak. 5 Temmuz Festivali’nin Anıt Alanı’nda yapılması bizim için anlamlı. Eski günlere dönüşün bir simgesi haline gelecek. Beş Temmuz festivalini olabildiğince mütevazı imkanlarla kutlayacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here