“2002’den Sonra Seçimler Tartışılır Hale Geldi”

0
63

gürsel tekin1CHP’li Gürsel Tekin Seçim Değerlendirmesi İçin Hatay’a Geldi…

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı kutlamak ve seçimle ilgili gelişmeleri yerinden izlemek için Hatay’a geldi.

CHP Hatay İl Başkanlığında bir basın toplantısı da düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçimlerde ve seçim sonrasında yaşananları değerlendirdi. Tekin, milli iradenin Hatay’da tecelli ettiğini ancak milli iradenin devlet baskısıyla değiştirilmek için ciddi çaba sarf edildiğini savundu. Her seçimin demokrasiyi güçlendirdiğini belirten Tekin; “Maalesef özellikle son dönemlerde yani 2002’den sonra seçimler tartışılır hale geldi” dedi.

Böylesi bir seçim ortamında Hatay’ın, CHP’nin en temel projesi olduğunu kaydeden Tekin; “Hataylılar bugün gereğini yaptı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayımız 4 bin 660 oy farkla seçimi aldı. Yurttaşlarımızın ve Hataylıların bu davranışından dolayı kendilerini kutluyoruz. Milli irade Hatay’da tecelli etmiştir. Milli iradeyi devlet baskısıyla değiştirmek için ciddi çaba sarf edilmiştir” diye konuştu.

Adana’da CHP’li ve Ak Parti’li adayların tüm sonuçlara itiraz etmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Tekin; “Adana’yı bilmiyorum, evet Türkiye’nin dört bir yanında itirazlar var. Maalesef bu sadece Adana’ya Hatay’a mahsus değil. Örneğin İstanbul’da 99 yılında da sayın belediye başkanı adayımız İhsan hoca, belediye başkanıydı maalesef 100 oyla seçilmiş olduğu halde sandıkta elinden aldılar. Şimdi aynı manzarayla sevgili başkanımız karşı karşıya. Üsküdar’da itirazlar kabul edildi. Önümüzdeki saatlerde Üsküdar’da hayırlı sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in toplantısında, tüm ilçelerde itirazlarda bulunduklarını ve eğer sonuç alamazlarsa İl Seçim Kurulu’na başvuracaklarını, oradan da sonuç alamazlarsa Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na başvuracaklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine Tekin; “Kesinlikle, aslında tabi her türlü itirazlar yapılabilir son derece doğaldır. Yani bu her yurttaşımızın, her partinin en doğal hakkıdır yapılabilir ama sorun şurada; ‘Avukatın düşkünü derdini mübaşire anlatır’ derler ya hadi muhalefetin itirazını hepimiz anlarız. İktidar, devletin bütün gücünü elinde tutan, her türlü pis organizasyonları yapanlar neye göre itiraz edecekler çok merak ediyorum” diye konuştu.

Tekin, Hatay’da mazbatayı da en kısa zamanda alacaklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here