19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

0
84

gençlik bayramı9İlçe Spor Müdürü Ali Arıkoğlu; “Gençlik Bu Milletin En Büyük Sermayesidir”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 96.yılı kentimizde coşkuyla kutlandı. Törene İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ali Arıkoğlu, Siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başladı. Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arıkoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

gençlik bayramı10

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkmasının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin de başlangıcı olduğunu vurgulayan Arıkoğlu; “Bugün, kutlu yürüyüşün başladığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, tüm milletimizin kurtuluşuna giden yolda büyük bir mücadeleyi başlattığı gündür. Bu tarihle birlikte Türk milleti, makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Gençlik bu milletin en büyük sermayesidir. Gençlerimizin geleceğin bir teminatı olarak birlikte görmemiz, onlara sahip çıkmamız ve gençlere birlikte güzel günleri yakalamak için mücadele etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bizler gençlerimize her anlamda sonsuz güveniyoruz” diye konuştu.

gençlik bayramı11

Sona eren konuşmanın ardından şiirler okundu ve ilçe genelinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven ve Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük; “Bu gençler zoru başarmayı seviyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizlerde sosyal belediyeciliğimizin gereği olarak her daim gençlerimizin yanındayız. İskenderun Belediyesi, gençlerin her anlamda yaşamın içerisinde aktif olması için gerekli tüm hizmetleri yapacaktır. Gençlerimizin 96.yıl coşkusuna ortak olmak üzere buradayız. Bu duygu ve düşünceler ile başarılı olan takım ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here