1. Bilişim ve Teknoloji Günleri Düzenlendi

0
95

“Bilişim Teknolojileri Alanında Yeterlik Sahibi İnsanlara İhtiyaç Var”

Hatay’ı daha iyi noktalara taşıma vizyonu ile TÜBİTAK destekli olarak kurulan Hatay ili yenilik platformu tarafından  “1. Bilişim ve Teknoloji Günleri” düzenlendi.

Hatay valiliği öncülüğünden kurulan ve yerel paydaşların işbirliği ile hazırlanan ‘Hatay İli Yenilik Platformu’ projesinin önemli bir etkinliği olan “1. Bilişim ve Teknoloji Günleri” MKÜ kampusu Atatürk konferans salonunda düzenlendi. İki gün süren programın ilk gününde Hatay il yenilik platformunun başlıca hedefleri, bilişim ve teknolojinin yararları anlatıldı.

Programa katılan BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak orada yaptığı konuşmada, teknolojinin önemine vurgu yaptı. Yenilenmeyen bir şeyin daima yenilmeye mahkûm olduğunu ifade eden Boydak, bu sözü şirket olarak benimsediklerini ve daima başarıyı yakaladıklarını kaydetti.  Boydak, konuşmasının devamında ise katılımcılara BOYDAK grubunun başarı hikayesini sunum olarak aktardı.

Ulusal ve Küresel düzeyde Hatay’ı tanıtmak için yerel düzeyde bir yenilik platformu kurduklarını dile getiren Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı konuşmada, Hatay’ı daha iyi noktalara götürme yolunda platformun önemli adımlar attığını kaydetti.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Koç programda yaptığı konuşmada, bilgisayar kullanımının yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla arttığını ifade ederek; “Bilişim Teknolojileri (BT), yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan değildir. BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir. Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.

Bilişim teknolojileri vasıtasıyla bilgiler istenilen noktalara geleneksel yollardan milyonlarla ifade edilebilecek bir oranda daha hızlı ulaştırılabilmektedir. Bilişim toplumunun yolunun açılması ve gerçekleşmesi, “içerik” (bilgi) ve ”teknoloji”nin (bilgi teknolojisi) bütünleşmesiyle sağlanacaktır. Bilişim teknolojisinin altyapısı bilgisayar ve diğer iletişim araçlarına dayanır ancak bu teknolojide insani unsuru yok sayılamaz. Bilişim teknolojileri ekonomik yapı üzerindeki büyük bir dönüşüm başlatmıştır.

Öncelikle, ekonomik faaliyetlerin küreselleşmesine olanak tanımışlardır. Bu teknolojilere yapılacak yatırımlar ulusal ölçekli ekonomilerin büyüme oranlarını ve diğer bütün sektörlerini etkiler. Firmaların iç verimlilik oranlarını yukarı trende sokarken, dış çevreleriyle de ilişkilerinde yeni mekanizmalar içine girmelerine neden olmaktadırlar. Böylece iç ve dış süreç ayrımları ortadan kalkmaya yüz tutmaktadır. Firmalar, bilişim teknolojileriyle sağladıkları esneklikle maliyetlerini düşürmekte ve küresel ölçekli rekabetlere girişebilmektedirler” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here